Wiha - Det säkra valet för dig

Wiha är ett världsledande varumärke som tillverkar handverktyg för profesionell användning inom hantverk och industri. Verktygen är säkra, smidiga och bekväma. Calvan har bland annat skruvmejslar, krimpverktyg, vattenpass och meterstockar från Wiha. Dessa passar dig som är i kontakt med elektronik och vill kunna arbeta smidigt, tryggt och säkert.

 


Skruvmejslar - Arbeta säkert men effektivt

Skruvmejslarna PH1 och PH2 har helisolerade klingor vilket gör det enkelt för dig att komma åt djupt liggande skruvar. Mejslarna har dessutom den patenterade handtagsdesignen SoftFinish som skonar muskler och handleder under arbetet. Handtaget är uppdelat i hårda och mjuka zoner vilket ger dig ökad balans mellan kraft och kontroll. Dessa skruvmejslar passar dig som vill ha en ökad kontroll och tillgänglighet. Läs mer om Wiha SoftFinish PH1 eller Wiha SoftFinish PH2.

 

Skruvmejseln med inbyggt bitsmagsin passar dig som vill slippa hålla koll på massa bits. Mejseln har en smart förvaring där du med ett knapptryck tar fram dina bits. Beroende på vilken mejsel du väljer så har du förvaring för antingen 6 eller 12 bits. Du får smidigt med dig dina mest använda bits och kan snabbt och enkelt byta dessa. Handtagen är Wiha SoftFinish vilket ger dig ett optimalt grepp. Läs mer om produkten här.

 

En elektrisk skruvmejsel passar dig som vill arbeta i ett högt tempo men samtidigt undvika arbetsskador. Den elektriska drivningen i SpeedE II skonar leder och senor även om man använder den ofta. Det går dessutom tre gånger så fort jämfört med en vanlig skruvmejsel. Detta gör att du kan hålla ett högt tempo och samtidigt undvika skador. Läs mer om Wiha SpeedE II.

 


Skruvmejselsatser - Noggrant utvalda mejslar

Om du vill vara extra nogrann och säkerställa att du slipper onödigt efterarbete passar någon av våra skruvmejselsatser. Det finns skruvmejselsatser för finare skruvarbeten, vilket passar dig som vill kunna arbeta mer finkänsligt med precision. Vi har också en momentskruvmejselsats som passar dig som vill undvika skador på material eller onödigt efterarbete. Du ställer helt enkelt in vridmomentet som i sin tur säkerställer att du inte drar åt för hårt. Läs mer om Wiha momentskruvmejselsats eller Wiha elektronikskruvmejselsats

 


Meterstockar & vattenpass - Mätverktygen med det lilla extra

Meterstockarna passar dig som är ute efter måttstocken med det lilla extra. Funktioner så som integrerade avståndsmarkeringar och kabeldragningshjälp gör ditt arbete mer effektivt. Funktionerna varierar mellan modellerna beroende på ditt val och behov. Läs mer om Wiha meterstock ledad eller Wiha Meterstock Longlife Plus.

 

Vattenpassen är smidiga för både horisontell och vertikal mätning. Libellerna är genialt placerade vilket gör att du kan mäta på ett bekvämt sätt oavsett arbetssituation eller vinkel. Läs mer om produkten här.

 


Krimpverktyg - Ett bekvämt men säkert val

Handtagen på Wihas krimpverktyg är elastiska och slagdämpande vilket gör att du kan arbeta bekvämare. Verktygen har säkra och smidiga funktioner så som att krimpningen kan avbrytas när som helst genom en inbyggd spak. Tack vare sexkantkrimpningen på ena modellen undviker du onödiga rester från kabel- och ledarändhylsor. Läs mer om Wihas krimpverktyg för ändhylsor 0,08-16mm2 eller Wihas "krimptång" 0,14-16 mm2.